KRALJ MORA

Naziv “Marex” spaja dvije latinske riječi: “mare”, što znači “more” i “rex”, što znači “kralj”.

Misija Marexa je jednostavna – biti najbolji proizvođač porodičnih brodova od 30 do 50 stopa. U Marexu vjerujemo da je dizajn više od estetike. Trebao bi biti i moderan i funkcionalan. Zato smo opsjednuti praktičnošću koja pruža udobniji boravak na brodu. To je ključ za proširenje mogućnosti na vodi i iskorištavanje svih prednosti plovidbe. Postigli smo mnogo, ali ostajemo posvećeni našem cilju: stvoriti brodove koji nude savršeno porodično iskustvo plovidbe u svakom pojedinom detalju.

 

Skandinavski stil brodogradnje

Nije tajna da promjenjivo skandinavsko vrijeme i prilično kratka sezona stvaraju određene poteškoće za plovidbu u ovim krajevima. Stoga nam je to postao dobar poticaj da stvorimo fleksibilno rješenje i produžimo ljetnu sezonu u sjevernim područjima (pomoću grijača) ili učinimo plovidbu ugodnijim u toplim klimama (sa klima uređajem).

Zašto naš Smart Canopy sistem radi?

Marex Smart Canopy sistem je rezultat našeg iskustva i potreba u stvarnom životu. Naš sistem smo razvili jer standardne tende ne daju istu fleksibilnost i rješenja koja su laka za korištenje. Zatim smo ga testirali i usavršili. Već postoji nekoliko generacija Smart Canopya, koji postaje još bolji i jednostavniji.

BezBednost i sigurnost

Bezbednost i osjećaj sigurnosti diktiraju sve odluke prilikom izgradnje naših brodova. Zaštitni rukohvati su podignuti na dovoljnu visinu da niko ne može slučajno pasti u more i da se svi mogu osjećati sigurno u teškim uslovima na moru.
Ako je potrebno pripremiti bokobrane i užad, vaša porodica se i dalje može osjećati sigurno krećući se tokom krstarenja i pripremati čamac za vez. Napravili smo staze dovoljno široke da se udobno kreću od pramca do krme bez osjećaja sputavanja. Naši dodatni rukohvati ne remete spoljnji dizajn, a imaju ključnu bezbedonosnu funkciju.

Inspirisan iskustvom iz stvarnog života

Znamo koliko je važno imati svoj prostor za svaku pojedinu stavku na brodu. Svi Marex čamci imaju specijalne prostore za odlaganje bokobrana i užadi, velike pretince za prevelike stvari i ladice za vrijedne sitnice. Prostrani frižideri, zamrzivači i kutije za hranu i piće su neophodni u rasporedu naših kuhinja. Nikada nije previše. Koristimo svaki metar na brodu za kreiranje korisnijih držača i ormarića ispod sofa, stepenica, kreveta itd.

Težnja ka savršenosti

Osjećati se kao kod kuće na plovilu je ključno za lepo iskustvo plovidbe. U Marexu dizajniramo kuhinjski prostor sa svim modernim aparatima i mnogim ladicama za odlaganje hrane. Većina naših kupatila ima odvojene tuš kabine pune visine.

Jednostavan za održavanje

Kada je u pitanju dizajn i stil, Marex nikada ne zaboravlja na praktičnost materijala, koji igraju veliku ulogu u budućem održavanju plovila. Koristimo puno vodootporne alkantare, koja se vrlo brzo suši. Takođe je otporna na UV zračenje, što nam omogućava da je široko koristimo kao spoljni materijal i da se ne bojimo da će boje izbledeti tokom vremena.
Takođe, smanjujemo upotrebu prirodne tikovine. Zamijenili smo je sintetičkom tikovinom, odnosno parenim drvetom, koje se ne boji slane vode, ulja ili agresivnog sunca.

Pomorska arhitektura

Tokom decenija, Marex je unapredio i razvio sopstveni planski trup, dizajniran za efikasnost, odličnu upravljivost, sigurnost i udobnost. Kombinujemo klasičnu norvešku izradu i iskustvo sa modernim dostignućima kako bismo postigli odlične karakteristike performansi. Iskustvo zajedničkog rada sa drugim grupama kao što su VOM Creation, Alpha Group i Nikl Design nas podiže na još viši nivo.

Slušamo glas kupca

Više od 50 godina je zaista donijelo Marex brodovima značajno iskustvo. Sve ovo vrijeme povratne informacije naših kupaca implementirane su u dizajn i funkcionalnost. Uložili smo mnogo truda u značajne resurse kako bismo stvorili pametna rješenja koja povećavaju udobnost i jednostavnost korištenja. Vjerujemo da je naša misija olakšati život na plovilu stvaranjem svih sistema prilagođenih korisnicima. Porodica je posada, a ako je posada srećna, i porodica je srećna.

Do savršenstva kroz praktično iskustvo

Izrađujemo čamce za iskusne nautičare sa visokim očekivanjima i interesima za funkcionalna rješenja. To nije samo estetski dizajn. Suočavamo se s istim izazovima kao i naši klijenti, a lakše je predvidjeti neke želje jer sami koristimo naše brodove. Možemo razumjeti šta porodicama treba na brodu čak i kada nisu sigurne šta traže. Svaki aspekt čamca prolazi kroz proces evaluacije i poboljšanja.

Strast prema brodogradnji

Naše jahte mogu odoleti različitim vremenskim uslovima i uklopiti se u širok raspon namjena. Porodična putovanja, vikendi sa prijateljima ili upuštanje u avanture biće mogući zbog modularnih prostora, pametnih dizajnerskih rješenja i ergonomije. Za Marex je uvijek izazov implementirati i kombinovati mnoge karakteristike u modelu, ali mi smo posvećeni našem krajnjem proizvodu i za to smo nagrađeni.

Osjećaj kao kod kuće

Svaki model Marex brodova dolazi s novim razumnim rješenjima, rasporedom i ciljem da se dizajniraju dinamičnije linije. Najvažnije je stvoriti viši nivo ergonomije i udobnosti i stvoriti optimizovane volumene sa udobnim prostorom. Prošli su dani malih kreveta i skučenih kupatila. Današnji klijenti priželjkuju prostranije tuševe, puno prirodnog svjetla i udobnost u kuhinji i salonu. To pruža osjećaj kao kod kuće.

Marex

MAREX 375

Sa mogućnošću spavanja do 6 gostiju (sa dodatnim ležajevima), Marex 375 je savršen porodični kruzer. Ima sjajnu kombinaciju unutrašnjih i spoljnjih prostora za one koji žele udobno provesti dugi vikend na vodi. Sa fokusom na nemogući prostor, Marex 375 nudi dvije velike trpezarije. Osjećajte se udobno sa do 8 članova prijatelja i porodice u otvorenom kokpitu ili zatvorenom salonu. I kokpit i salonski stolovi imaju mogućnost transformacije i lako se mogu proširiti. Takođe, reverzibilno sjedište kopilota može brzo dodati još jednu opciju sedenja za trpezarijski sto. Elegantno kormilo pruža esencijalno Marex iskustvo. Podesite točak za stojeći ili sedeći stil vožnje, ili regulišite položaj sjedišta pomoću oslonca.

MAREX

310 SUN CRUISER

310 Sun Cruiser je dizajniran da pruži idealnu kombinaciju udobnosti i prostora za porodice i prijatelje. Savršen je Cabin Cruiser za 4 osobe s mogućnošću smještaja do 2 dodatne osobe. 310 Sun Cruiser ima prostrani kombinovani kokpit/salon. Sto za ručavanje i prostrana sjedišta oko njega omogućavaju vam da uživate u krstarenju s društvom, do 10 osoba. Možete spustiti trpezarijski sto i lako pretvoriti klupe u savršeno mesto za sunčanje ili dodatno spavanje. Pridružite se kapetanu tokom krstarenja zahvaljujući sjedištu kopilota okrenutom prema naprijed.

Marex

330 SCANDINAVIA

330 Scandinavia kombinuje odlične performanse sa fokusom na prostor. Kao naš najinovativniji brod do sada, 330 Scandinavia je pun ugodnih iznenađenja i pametnih rješenja koja garantuju izvanredno iskustvo na vodi. Sa dužinom od 9,99 metara, 330 Scandinavia ima prostrane spoljnje i unutrašnje prostore za sjedenje. Klizna vrata između kokpita i salona čine čamac pogodnim za različita društvena okupljanja i apsolutni užitak krstarenja. 330 Scandinavia ima Marex novo napredno rješenje Canopy koje je još jednostavnije. Ažurirani sistem jednostrukog montiranja omogućava brzo pričvršćivanje tende kokpita. Bočne zavjese i krovovi mogu se potpuno zatvoriti za manje od jedne minute. Ova inovacija prilagođena korisniku doprinosi produženju ljetnje sezone u sjevernim područjima (pomoću grijača) ili čini vožnju čamcem ugodnijim u toplim klimama (sa AC). Povećajte užitak u krstarenju i približite se moru uz svjež povjetarac zahvaljujući Hard Topu koji se otvara u salonu.

MAREX

360 CABRIOLET CRUISER

Marex 360 CC je krstarica s otvorenom kabinom koja ima jedan od najvećih konvertibilnih kokpita u svojoj klasi. To je savršeno mjesto za sunčanje, zajednički obrok ili večernju zabavu. Koju god društvenu aktivnost odaberete, 360 CC je tu da uživaju vaša porodica i prijatelji. Luksuzni kokpit je prostran i udoban, a ima mjesta za do 10 osoba. Kombinacija stola i sofe u obliku slova U može se pretvoriti u dva dodatna ležaja za spavanje ili koristiti kao sunčalište tokom dana. To je zaista savršeno mjesto za zabavu za vašu porodicu. 360 CC ima odličnu ergonomiju prilagođenu skiperima, a svi instrumenti i sklopni uređaji su pri ruci na instrument tabli. Dva chartpottera sa antirefleksnim završnim slojem garantuju sigurnu avanturu krstarenja dok kormilu pružaju moderan izgled. Trostruki raspored sjedišta kopilota omogućava gostima da uživaju u pogledu na kapetana dok krstare.

Marex

440 GOURMET CRUISER

Marex 440 je nova generacija kruzera sa zadivljujućim dizajnerskim linijama i inovativnim idejama. S glavnim fokusom na ergonomiju, udobnost i sigurnost za cijelu porodicu, novi kruzer će vas impresionirati praktičnim rješenjima na brodu. Otkrijte novu dinamičnu spoljašnjost Marexa 440 s njegovim izduženim bočnim prozorima, visokim bedemima kokpita, velikim ostakljenjem u nadgradnji i zaobljenim linijama krme. Okupite za ručak 8 do 10 gostiju na sofi u obliku slova U ili spustite sto i pretvorite kokpit u ležaljku za sunčanje ili ležaj za spavanje. Povećajte prostor za sjedenje dodatnom sofom ili naručite multifunkcionalni prostor za roštilj sa roštiljem, hladnjakom i ledomatom.