NAJNAPREDNIJA TEHNOLOGIJA

Brodogradilište Formenti, od svog osnivanja 1979. godine, proizvodi gumenjake prema strogim zanatskim pravilima. Danas se ZAR linija čamaca od strane Formentija prodaje na svim glavnim evropskim tržištima. Rast kompanije i uspjeh njenih proizvoda rezultat su precizne strategije fokusirane na kvalitet umjesto kvantiteta, ulaganja u istraživanje i razvoj, korišćenje najboljih materijala, napredne tehnologije i modernih, dobro organizovanih proizvodnih pogona. Najnaprednija IT tehnologija zajedno s moćnim, sofisticiranim 3D softverom uvedena je tokom 2000. godina. Danas, cijeli opseg prototipova, kalupa, modela u punoj veličini i modela u razmeri proizvodi se pomoću CNC (računarski numerička kontrola) mašina, koje garantuju najveću preciznost.

Svi ZAR gumenjaci su rezultat nezavisnog projekta i ravnoteže između komponenti koje nude najefikasniji proizvod u svom tržišnom opsegu. Ova plovila su sinonim za prilagodljivost i svestranost i ističu se na svjetskoj ponudi po elementima plovidbe, udobnosti i kvaliteta konstrukcije.

Visok kvalitet standardne opreme

Upravljanje ZAR gumenjakom pruža zadovoljstvo plovidbe i posjedovanja avangardnog plovila. Zbog odsustva tubularnih elemenata i pomjeranja krmenog dijela prema nazad do krajnjeg kraja, svi modeli ZAR-a opremljeni su trupom znatno dužim od svih ostalih tradicionalnih RIB plovila iste ukupne dužine. Odsustvo tubularnih elemenata na pramcu (međunarodni patent) omogućilo je izgradnju trupova s vrlo dubokim V-oblikom i dobijanje modela koji se izuzetno dobro ponašaju u svim uslovima plovidbe. Bočni tuneli (još jedan patent) povećavaju uzgon pri visokim brzinama, čime je plovidba udobnija u svim morskim uvjetima. Dugogodišnje iskustvo brodogradilišta ZAR Formenti na svim  gumenjacima garantuje nezamislivu iskoristivost vašeg slobodnog vremena uz izvanrednu kombinaciju trajnosti, kvaliteta i izdržljivosti.

Visok kvalitet standardne opreme, poznato svojestvo Sport Luxury Line-a, garantuje kvalitet života na brodu i dodaje mu vrijednost, što je za ZAR oduvijek bilo prioritet.

ZAR

IMAGINE 130

IMAGINE 130 je zastava flote ZAR Formenti, spajajući jedinstven i inovativan dizajn sa italijanskim kvalitetom izgradnje brodogradilišta, sintezu emocija kombinovanu sa ekskluzivnim ZAR trupom, poznatim po kvalitetu i trajnosti. IMAGINE 130 nudi neviđeni stil, dizajn, brzinu i udobnost. Namijenjen je onima koji žele doživjeti dan ili čitav odmor prožet emocijama, ali i ekskluzivnim opuštanjem.

ZAR

ZAR 95 SL

Nakon uspjeha postignutog u seriji ZAR TENDER, koja je predstavila stilske inovacije i vrhunsku tehnologiju koja je definisala novi koncept tendera, ZAR Formenti je odlučio da obogati seriju ZAR Classic novom Sport Luxury linijom, kojom tržištu predstavlja asortiman pažljivo pripremljenih i opremljenih proizvoda. Dizajn ZAR SL serije okrenuti je prema zracima svjetlosti, neočekivanim uglovima i presijeca površine koje stvaraju sklad u paralelnoj različitosti linija. Kao i za sve ZAR modele, ZAR 95 SL dostupan je u raznim bojama, a posebno u bijeloj, crnoj, svijetlo ili tamno sivoj boji, a jastuci su takođe dostupni u različitim bojama. To je ZAR, ne može biti drugačije.

ZAR

ZAR 79 SL

ZAR 79 ide stopama nove Sport Luxury linije. Dizajn je inspirisan vodećim ZAR 85 SL i, kao i svi ZAR-ovi brodovi, izgrađen je uz obraćanje ogromne pažnje na materijale i detalje. Zahvaljujući dokazanom trupu, ZAR 79 SL spaja odlične navigacijske karakteristike i unutrašnji prostor modernog dizajna, kako bi stvorio dotjeran i stilizovan brod.