PREPOZNATLJIVI DIZAJN

STERK 31 impresionira dizajnom inspirisanim Mediteranom, najsavremenijom tehnologijom i savršenom funkcionalnošću. Od tri modela u ponudi, STERK 31 RC je prvi koji je predstavljen. Verzija sa wet-bar-om i verzija sa kabinom uslijedili su 2023. godine.

Čamac pokazuje veličanstvenost: supersportska forma trupa, fokusiran kokpit za vožnju, veliki rezervoar za gorivo od 530 l (140 US.Gal), dvije prostrane ležaljke i ekstra veliki T-top samo lotter od brojnih jedinstvenih karakteristika u lotte ćete uživati. Fini detalji poput naše metode spajanja trupa i palube nevidljivim šavom naglašavaju STERK ekskluzivnost i luksuzni inženjering.

Sa do 600 HP, drive-by-wire interfejs osigurava jednostavan, precizan prijenos i kontrolu moćnih, sportskih performansi.
Proizvedeno u Njemačkoj.

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Supersport oblik trupa dizajniran je za brzu vožnju i agilan odgovor. Poseduje dvostepeni duboki V trup sa strateški postavljenim šinama za raspršivanje za poboljšanje podizanja i smanjenje prskanja. Stotine sati CFD testiranja rezultiralo je uzbudljivim performansama uz održavanje sigurnog, predvidljivog rukovanja.

Nova karakteristika jedinstvena za STERK su kukaste šine na zadnjoj površini. U kombinaciji s našim negativnim brazdama, pružaju odličan zalogaj u brzim zaokretima i sprječavaju izvrtanje, dok izazivaju sjajan osjećaj samopouzdanja koji je sinonim za ime STERK.

Izuzetno stabilni i lagani kompozitni materijali su ručno izrađeni od strane naših stručnjaka u potpuno novom proizvodnom pogonu. Metoda spajanja trupa i palube nevidljivim šavom naglašava ekskluzivnost i luksuzni inženjering.

Sterk Yachts

STERK 31RC

Za noćna putovanja, RC verzija dolazi sa velikom ležaljkom i udobnom kabinom sa smještajem za 2 osobe. Udobno, privatno kupatilo i velika krmena platforma pružaju udobnost najvišeg kvaliteta tokom noći na brodu, omogućavajući vam da jednostavno zaboravite na sve, opustite se i uživate.

Sterk Yachts

Sterk 31WB

Verzija WB predstavlja se sa dobro dizajniranim barom, trpezarijskim salonima i kuhinjom za predivne trenutke sa prijateljima ili porodicom. Udobno kupatilo, velika platforma na krmi, dodatno prostrano sjedište, bar sa rashladnim uređajem i čajnom kuhinjom osiguraće maksimalnu udobnost tokom vašeg boravka na brodu.

ČINJENICE I OPREMA

CECat.B = 6 Pax CECat.C = 9 Pax
Rezervoar za gorivo = 347/530 l (92/140 US.Gal)
Dužina uklj. Motor =  9,73  m  (32  ft)
Ukupna dužina = 9,28 m (30,4 ft)
Širina = 2,99 m (9,8 ft)
Težina bez motora = 2620 kg (5776 lbs)
Draft uklj. Motor  =  0,84  m  (2,8  ft)

Air draft uklj.  T-top  =  2,4  m  (7,9  ft)
Air draft bez t-top = 1,87 m (6,2 ft)
Max. Kapacitet = 4250 kg (9370 lbs)
v/Cruise = 30 knots (34 mph)
v/Max bez t-top= ±60 knots (69 mph)
Max. snaga = 2 x 221 Kw (2 x 300 hp)

Paluba od mekane tikovine u EVA boji od stakloplastike. CE sertifikovani rezervoar za gorivo od 347 l spreman za ugradnju u skladu sa CE. 4 kom bitve od nerđajućeg čelika 180 mm (pramčane, krmene). Ograda od nerđajućeg čelika. Pramčani skladištni lotter. Pramčani jastuci za sjedenje U oblika od Silvertexa, šampanjac. Ergonomsko rotirajuće sjedište vozača I suvozača sa funkcijom stajanja od Silvertexa, šampanjac. Krmena sofa sa ručkama od Silvertexa, šampanjac (samo RC verzija). Krmena ležaljka od Silvertexa, šampanjac (samo RC verzija). WetBar sa frižiderom, sudoperom I šporetom od 90l (samo WB verzija). Naslon za 3 putnika (samo WB verzija). Lounge separe uklj. Sto koji se može pretvoriti u veliku ležaljku (samo WB verzija). Veliko spremište sa prednjim vratima u upravljačkoj konzoli. Q dvostruki 10-inčni. Lotter s 4G modemom, NMEA, Q App. Glavni prekidač. Glavni kabelski snop. El. Panel prekidača. Kabelski svežanj 3 kom. Kutija sa osiguračima. 7 držača za čaše. Rešetkasti pod od tikovine u kupatilu. Sistem kaljužne pumpe koji se sastoji od 3 el. Pumpe. 1 ručna kaljužna pumpa u odjeljku rezervoara za gorivo. Sistem za odvod. Sklopive merdevine za kupanje od nerđ. Čel. Sa dvije ručke za laki izlazak. Sirena. Vjetrobran od visokokvalitetnog pleksiglasa sa okvirom i 2 naslona za ruke u kokpitu za vozača i suvozača. Kožni volan. Deklaracija o usklađenosti.

Sterk Yachts

KONFIGURATOR

KONFIGURATOR Možete konfigurisati vlastito plovilo prema Vašim željama na web stranici Sterk Yachts. Odaberite svoje preferencije po pitanju modela, izgleda, tikovine, presvlaka, kupatila, kokpita, motora, specijalne opreme, tende I ostalog.